Top 10: De bedste gratis spil på nettet

Det er efterhånden ingen overraskelse for nogen, at man på nettet kan spille en forfærdelig masse spil gratis. Mange vidste måske ikke, at en hel del af disse spil er ret fantastiske. Vi guider dig til nogle af de bedste, sjoveste og mest vanvittige spil man kan spille gratis lige nu.

Fra spillet Canabal af Adam Atomic

Canabalt
Konceptet I canabalt er ganske simpelt. Man bruger en enkelt tats til at hoppe med mens skærmen ”jager” en. Nu længere man løber uden at ramme noget des hurtigere går det. Alt ved dette spil er fedt! Den sort-hvide pixel stil, historien om manden på flugt og musikken. Prøv det før din nabo!
Spil det her
Se video her

SteamBirds
Hvis man kan snake om “blockbuster” spil udviklet I flash hører SteamBirds helt klart I den kategori. Licensen til at have SteamBirds-spillet på sin spil-portal var en af de dyreste nogensinde. I det fremragende spil kontrollere du ét og senere flere fly i kamp med fjendtlige fly i et steam punk-agtigt, første eller anden verdenskrigs scenarie.  Hver tur forgår ved at du planlægger dine bevægelser og angreb og derefter udspiller dem.
Spil det her
Se video her

Stackopolis
Stackopolis er med rette blevet kaldt et af de mest vanedannende spil siden tetris. Spillet er super-simpelt, men svært at forklare! Du har i hver bane et ”blue print” – altså en art arkitekt tegning som du skal bygge en bygning eller struktur efter, ved på en simpel måde at klikke på forskellige blokke og flytte dem til deres rette plads.
Spil det her
Se video her

Flight
Flight har måske ikke et lige så genialt spil-design som de tre foregående spil, men hold da op, hvor er det vanedannende! De mere end 7 mio personer, der har spillet Flight på bare en spil-portal borger vel også for en hvis kvalitet. I spillet kaster du i hver bane en papirsflyver, der kan samle forskellige ting op i luften, der giver dig point til at upgradere dit fly. Simpelt og ikke til at lægge fra sig.
Spil det her
Se video her

Kill Me!
Kill Me! er et ret genialt platformspil, udtænkt og lavet af en gruppe danske studerende. I spillet styrer du den suicidale super-helt ”Invinsible Man”, hvis superkræft er at han ikke kan dø. I spillet bruger du superheltens lig til at gennemføre de forskellige puzzles. Blandt andet er hans tykke mave ganske god som trambolin!
Spil det her
Se video her

Cado
Cado er endnu et dansk spil og som det eneste på listen lavet i Unity og ikke Flash, men det skal dog ikke forhindre os i at anbefale det alligevel. Konceptet er simpelt (selvom teknologien bag er ganske avanceret!) og genialt. Det er tydeligt at spillet er udtænkt til iPhone/iPad og spillet gør sig sikkert bedst på den platform, men den gratis PC-version er helt klart et kig værd. I spillet tilter du og roterer banen med piletasterne for at få en rund bold til at ende i et slags sort hul.
Spil det her
Se video her (iPhone)

Tanks
Tanks er en gamme Atari-klassiker som nu også er mulig at spille gratis på nettet. Tanks er spillet, hvor du før hver tur insdstiller din kanon og skyder efter dine modspiller. Stille og roligt skyder du dig ind på fjenden, hvis de ikke har skudt dig først. Tanks er ganske enkelt udødeligt og vi har det med her på listen i håb om at nogle genfinder det geniale gamle spil.Spil det her
Se video her

Home Run
Home Run hører helt klart til I den fjollede ende at skalaen. I spillet skal du forsøge at balancere en fuld mand indtil han vælter! Man får så valget at spille et rumskib inde i mandens mave, der skal forhindre ham i at kaste op! Spillet er mere en gimmick end et super-godt spil, men en portion god humor kommer man også langt med.
Spil det her
Se video her

Minotaur in a China Shop
Humor er der bestemt også i dette rablende vanvittige spil. Som titilen angiver er du en minotaur, der ejer en porcelænsbutik. Spillet går ud på ikke at vælte for meget porcelæn og give kunderne de varer de beder om. ”Twistet” er, at man på et tidspunkt mister fatningen og går fuldstændig amok – nu er målet så at smadre så meget som muligt. Det er uhyrligt sjovt, og det giver altid et godt grin når man første gang viser spillet til andre.
Spil det her
Se video her

Chimgam
Og når vi så er omkring de vanvittige spil, er det svært at komme uden om Chimgam, som vist kun kunne være opstået i Japan! I spillet skyder du efter et par baller, alt i mens du forsæger at undgå at blive ramt af afføring i bedsteBubble Bobble-stil (næsten da!). Præv spillet bare pga. af det helt sindsyge koncept og bedøm selv om det også er et godt spil.
Spil det her
Se video her

Dette er selvfølgelig bare et lille udpluk af, hvad der findes af gode og sjove gratis-spil derude. Du har sikkert selv dine egne favoritter, så hvis der er nogle spil du gerne vil anbefale fordi de enten er gode eller skøre eller på en eller anden måde skiller sig ud så skriv endelig en kommentar!

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *