Lamper er prikken over i’et

En smuk lampe kan være prikken over i’et i boligindretningen, men lamper og belysning kan samtidig have stor betydning for et rums funktion og stemning. Lamper har er praktiske, såvel som en dekorative. Og ligesom med kunsten på væggene, har vi mulighed for at udstråle kreativitet, god smag og et nærmest kunstnerisk udtryk med lamper. Men ligeså smukt og dekorativt som det kan være, ligeså praktisk skal det være.

Lamper skal understøtte funktion

Det kan lyde banalt, men lamper skal understøtte bestemte funktioner. Alligevel er der mange som nedprioriter at få ordentligt lys i hjemmet. I og med, at mange rum kan have flere funktioner, er det vigtigt at lamperne er anvendeligt placeret alt efter rummets indretning. Ved spisebordet kan der både være behov for hyggebelysning, når måltider nydes, men der kan også være behov for et mere kraftigt arbejdslys, hvis spisebordet også bruges til lektier eller hjemmearbejde om aftenen. Og når sofagruppen bliver brugt til TV-kiggeri, kan det være fint med et lidt afdæmpet lys, men hvis man også vil have mulighed for at sidde i sofaen og læse i bøger og blade, så vil der nok være brug for mere lys i disse situationer. Derfor kan du med fordel have flere lyskilder i ét rum. Derudover kan man også vælge at have fleksibel belysning, hvor lamperne kan flyttes eller tilpasses efter behov, for eksempel som med en sakselampe.

Lys og døgnrytme

Vores behov for lys og stemning afhænger også af tiden på døgnet. I køkkenet ved morgenbordet er det måske hyggeligt med en dæmpet belysning, så man stille og roligt kan sidde og vågne og spise sin morgenmad. Og når der skal laves mad i køkkenet om aftenen kan et kraftigere lys være at foretrække, så man bedre kan se maden, og hvad det er man laver. Så når du vælger lamper, skal du også have in mente, at lysbehovet ændrer sig alt efter døgnets tidspunkt. Derudover kan det være en god idé også at tage højde for årstidernes skiften. Om vinteren er behovet for lys meget større end om sommeren.

Find dekorative lamper

Når du har været de praktiske overvejelser igennem, kan du roligt slå dig løs med at vælge nogle spændende lamper til dit hjem. Lamper kan udstråle humor, kunstnerisk udtryk, produktivitet, charme, og meget mere, så find de lamper, du synes passer bedst din personlighed og din indretningsstil. På Bonordico.dk kan du se et bredt udvalg af de populære lamper fra blandt andet House Doctor, Bloomingville og Hübsch.

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *