Vidste du, at du kan få hundefoder til forskellige behov?

Hunde kan have forskellige behov. Derfor kan de ikke altid trives på almindeligt hundefoder. Det er derfor vigtigt at man kender sin hunds behov når man leder efter et foder til sin hund.

Hundefoder til overvægtige hunde.

Nogle hunde kan have besvær med at holde den korrekte vægt og tager meget let på i vægt, som f.eks. Labradorhunde. De er faktisk den eneste hunderace der rent faktisk kan spise sig selv ihjel. Man har fundet ud af, at hver 4. labrador bærer på et gen, som gør at de er mere optaget af mad end hunde uden genet. Det resulterer i, at dem med det extra gen, tager betydeligt lettere på end normalen. Vælger man så at kastrere eller sterilisere sin labrador skal man være meget opmærksom på vægtøgning, og i de tilfælde er det en god ide at overveje et hundefoder uden alt for meget kulhydrat og fedt. Find et Light hundefoder som har et lavt indhold af fedt og kulhydrater, på den måde forbygger du overvægt hos din labrador. Vær opmærksom på hvilken race du har, for nogle racer tager lettere på end andre.

Nogle hunde har brug for ekstra energi i sit foder.

Nogle hunde bliver brugt som arbejdshunde til jagt, sporhunde, eller de deltager i agilitytræning hvor hunden skal arbejde på at klare de forskellige forhindringer så godt så muligt. Mange bruger også deres hunde som jagthunde, hvor de skal enten jage vildtet frem eller hente nedskudte fugle som jægeren har fået ramt på. Disse hunde yder et hårdt stykke arbejde og har brug for et hundefoder som indeholder høje mængder af fedt og protein. Fedtet er det, som giver hundene deres energi, så de kan yde deres bedste og have udholdenhed hele dagen. Højenergi hundefoder bliver også brugt meget til hunde som har et højt energiniveau, som f.eks. Siberian Husky som er af slædehunderacen. Disse racer har et højt energibehov og et meget højt stofskifte som gør at de bedst trives på et hundefoder som indeholder meget fedt og kulhydrater. Faktisk skal slædehunderacerne bruge en stor del af kulhydrater bare for at holde vægten, så de ikke bliver for tynde. De har brug for rigtig meget motion for ikke at begynde at blive psykisk påvirket, som i sidste ende kan medføre at hunden bliver aggressiv. Arbejdshunde og nogle bestemte slædehunderacer trives altså bedst på højenergi hundefoder.

Den rolige familiehund.

De fleste hunde i Danmark går ind under kategorien familiehunde. Disse hunde er oftest hunde som skal have et kvalitetshundefoder der dækker deres behov og som de trives på. Men derfor kan hunden godt have et bestemt behov. Hunden kan være blevet overvægtig eller have tabt sig og har brug for et foder hvor der er mere fedt i, men generelt skal en hund der befinder sig på sin idealvægt have det der bliver betegnet som et vedligeholdelsesfoder. Det vil sige et kvalitetsfoder som tildeler alle de vigtige næringsstoffer og som sørger for at hunden bliver på sin idealvægt. Men gå altid efter en hundemad hvor kød indgår som første ingrediens i foderet.

Er du stadig i tvivl om hvilket behov din hund har, kan du se mange forskellige hundefoder her, der dækker alle de behov din hund kan have. På siden kan du finde flere svar på hvilket foder der passer præcis til din hunds behov.

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *