Sådan knipser du de bedste naturbilleder

Forårets milde vejr presser sig på og det er på tide at komme ud i naturen for at tage en masse skønne naturbilleder. Snart begynder det hele at spire og naturen vil igen blive levende og farverig. Det kan dog være noget af en udfordring at fange de helt rigtige naturscener, og man skal have teknikken og udstyret i orden. Herunder får du tips og tricks til, hvordan du får de skønneste naturbilleder.

5 tips til det perfekte billede

  1. Find det rigtige lys. Undgå at tage dine billeder, når solen står højest på himlen. Prøv istedet at tage dine billeder ved solopgang eller solnedgang, hvor lyset er blødt og giver dit motiv varmere nuancer.
  2. Brug forskellige filtre. Hvis du alligevel finder det perfekte motiv, så brug et filter, der kan fremhæve himlens blå farver og det grønne i græsset og træerne. Forsøg derudover, at undgår bække og vandhuller, der kan give for meget genskin.
  3. Giv billedet dybde. Bruger du et kamera med en vidvinkel-linse, så er det en god idé at sigte efter objekter i for-, mellem- og baggrund. Det giver billedet dybde og gør det interessant at se på.
  4. Brug en telelinse. En telelinse kan være nyttig af flere årsager. Du kan knipse store, vide landskaber uden baggrunden bliver sløret. Den tillader også at tage fotos af dyrelivet uden at skulle forstyrre ved at komme for tæt på.
  5. Brug et stativ. Det giver dig mulighed for at tage knivskarpe landskabsbilleder uden de bliver rystede. Det vil også være nemmere at lege med forskellige indtillinger, når kameraet har samme fokus.

Gem de bedste billeder

Er du typen, der er ude for at tage billeder hele året rundt, så har du garanteret billeder fra alle årstiderne. I så fald er det oplagt at udnytte dine sæsonbilleder til at lave en fotokalender. På denne måde kan du nyde det hårde arbejde med et nyt, smukt naturbillede hver måned. Det er også en god og meget personlig gave, hvis du vil glæde familien eller vennerne. Hvis du vil vide mere om, hvordan man laver en fotokalender, så kan du læse det her.

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *