Indret en børnestue og slip for rod

Mange børnefamilier kender til problemet med tuschstreger på sofabordet, når børnene har leget kunstnere i dagligstuen. Indret et børnehjørne eller en lille ekstra stue til dine unger, hvis du har pladsen til det i hjemmet. Her kan du læse mere om, hvordan du kan undgå udpræget rod i det pæne sofaarrangement, ved at indrette til og for de mindste.

Skab ekstra rum til de små

Er der plads til at skabe ekstra rum til børnene i jeres bolig, så vil jeres børn nyde godt at en lille stue eller et hjørne, hvor deres rod er omgrænset til.

Det behøver ikke at være et helt rum for sig, det kan være et lille hjørne med bord og stole, som er placeret i samme rum som sofa og tv til de voksne. Her bør der være plads til ting som malebøger, tuscher, papir og andre værktøjer til kreativitet. Det er nemlig ofte denne aktivitet som de fleste børn gerne vil lave i samme rum som de voksne, så forældrene kan følge med, som deres kunstværker udvikler sig.

Det kan selvfølgelig også være, at jeres børn har tendens til at hive legetøj som dukker eller biler med ned i stuen, og så er det en god idé at indrette med et par flotte kasser til opbevaring på gulvet, eller på væggene, så der skabes mere luft i gulvhøjde. Du kan se mange muligheder for både børneindretning og aktiviteter på internettet, med legetøj fra Lykkeleg.dk.

Har i flere stuer eller mange rum i jeres hjem, kan i overveje, om der skal være én stue med plads til tv, rod, legetøj og tuschstreger på sofabordet, og en anden med en finere sofa, uden tv og lysestager på sofabordet, hvor gæsterne bliver hevet med ind til kaffe og cocktails, når de er på besøg.

Genbrugsguld i sofastuen

Indretter du med flere stuer, er der her perfekt mulighed for at udleve drømmen om et moderigtigt retrohjem med genbrugsmøbler. Måske tiltaler idéen dig, om en stue med genbrugsguld, men samtidig sætter du også pris på det nyere og mere funktionelle design med rene linjer. Med to stueområder kan du få begge dele.

Hvis du indretter et område beregnet til filmaftener, popcorn og legetøj i sofaen, så kan du med fordel finde genbrugsmøbler til dette projekt. Mange loppemarkeder og genbrugsforretninger bugner med små og store sofaborde i teaktræ eller andre flotte træsorter. Hvad end et sofabord fra genbrug ser brugt ud eller splinternyt, så giver det et lækkert touch i boligen. Og med et sofabord til et godt stykke under de 500 kroner, så gør det ikke så meget, hvis en af de yngste får lavet en streg eller to med en tusch.

Eksklusivt boliginteriør udenfor børnehøjde

Bider denne idé fast hos børnene, så er der også mere tid og bedre forudsætninger for at give dit spisebord en makeover. Har du fremover børnene og deres farveblyanter på afstand af spisebordet, så har du råd til at dekorere med lidt finere interiør, som eksempelvis høje slanke lysestager af sølv, eller eksklusive dækkeservietter fra Georg Jensen, nu hvor de yngste ikke længere bruger disse som tegneunderlag.

En opdeling af dit hjem på denne måde viser overskud i indretningen, og skaber hyggelige temaer i dit hjem. Detaljer som dine gæster vil nyde, når de kommer på besøg til et glas vin eller blot til lidt fredagshygge og børnetime i din skønhed af en genbrugssofa.

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *