Kom i bedre kontakt med din krop

I hverdagens stress og jag, kan man hurtigt komme til at springe over hvor gærdet er lavest, når det kommer til krop og hud. Glemmer man at slappe af og gå i dybden med de rutiner, som man ved gavner kroppen, så kan man let føle sig låst og utilpas i egen krop og opleve et svækket selvværd.

Det hele skal spille – både det ydre og indre

En måde mange oplever, at føle sig låst i sin egen krop, er hvis detaljer som hud, hår, tøj, frisure og outfit bare ikke spiller som det plejer.

Der kan være mange årsager hertil, men ofte er det fordi at de daglige rutiner i forhold til hudpleje og påklædning bliver gennemført for hurtigt. Kommer du eksempelvis ikke i dybden med din daglige rens af ansigtet eller med hårvasken i badet, så vil der hele tiden blive fyldt på med flere lag snavs og døde hudceller, som vil få dig til at se grå ud OG få dig til at føle utilpashed.

Skrub dig godt tilpas

En god måde at få renset kroppens ydre, er ved at give den en god omgang scrub. Det kan foretages i brusebadet, og du kan lave din bodyscrub selv. Du behøver kun en gang havsalt, noget olivenolie og eventuelt en sjat honning. Bland massen i en kop og tag den direkte med i badet. Tag dig god tid og skrub dig ren, samtidig med at døde hudceller skrubbes af og huden efterlades blød. Derudover øges blodcirkulationen også, når du skrubber ansigt, ben, ryg og arme.

Håret kan også sagtens få en omgang, for her er blodcirkulation også både godt for hårvækst og sundere, flottere og mere glansfuldt hår. Afslut gerne brusebadet under en iskold bruser, efterfulgt af sugarbearhair hårvitaminer. Så er du godt kørende!

Bedre kontakt med berøring og massage

Skal du i rigtig god kontakt med din krop, så bør du forsøge dig med en god form for kropsterapi. Tag et par minutter ud af din morgen, imens kaffen brygger eller makeuppen sætter sig, og lav et par gode udstræk på dit stuegulv.

En god øvelse at lave om morgenen, er den gode gamle McKenzie øvelse, som også er bedre kendt som sælen eller som svanen. Her ligger du på maven med begge håndflader placeret i gulvet under skuldrende. Tag en indånding og løft overkroppen, så du føler et behageligt tryk ned mod lændemuskulaturen. Når du har holdt strækket i 5 til 10 sekunder, så puster du ud og lader din ryg og mave sænke mod gulvet, men stadig med hænderne strakt ned i gulvet.

Denne øvelse er god for de mange rygskavanker, som mange går rundt med i dagligdagen. Det sænker trykket på ryggen og giver mobilitet til resten af dagen.

Kropsterapi

Alternativt kan man gå til kropsterapibehandling hos Body SDS. Her kommer man for alvor i kontakt med sin krop, via krops selvudvikling. Her kan din behandler give dig mange kvalificerede svar på, hvorfor du føler som du gør i din krop, og hvorfor du har de smerter og skavanker du måtte have.

Her arbejdes der med hele kroppen og den sammenhæng der er mellem psyke og kroppens led og muskler. Det er en unik måde at få indsigt i egen krop og få en bedre kontakt til denne. Din hverdag vil blive nemmere, og du mere positiv og energisk.

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *