hjemmelavet sushi

Sådan laver du hjemmelavet sushi

Du tænker måske, at sushi må være svært at lave selv, men det er ret simpelt, når du først har prøvet det et par gange. Læs med her for at få gode tips og tricks.

hjemmelavet sushi

Sjovere og billigere

Sushi er en meget lækker spise, men det kan godt blive dyrt i længden altid at få det serveret på restaurant. Det kan derfor betale sig at lave det derhjemme, også kan du endda helt selv bestemme ingredienserne.

Der er også noget hyggeligt i at lave sushien selv, og man sagtens kan være flere om at stå og lave den i fællesskab. Derfor er det en oplagt idé, hvis du har gæster på besøg, der gerne vil hjælpe med maden. Du skal forvente at bruge to–tre timer på at forberede den hjemmelavede sushi.

Sådan gør du

Langt de fleste af de ingredienser, du har brug for til at lave hjemmelavet sushi, kan du købe i dit lokale supermarked. Hvis du har lyst til at lave nogle mere avancerede versioner, kan du altid tage et smut forbi et etnisk supermarked, hvor de helt sikkert vil have alt, hvad du har brug for.

Tangplader, sushiris, sukker og risvineddike er de mest basale ingredienser, du skal bruge til at lave hjemmelavet sushi. Derudover skal du købe fisk i lækker kvalitet og de grøntsager, du kunne tænke dig som fyld i dine ruller. Det kan for eksempel være frisk laksefilet og rejer sammen med agurk, avokado og mango. Når du skal skære dine ruller i små stykker, er det et godt tip at fugte kniven, før du skærer – det får den til at glide nemmere.

For at fuldende din sushiaften kan du servere små skåle med henholdsvis wasabi, marineret ingefær og soja sammen med din hjemmelavede sushi. Spis din sushi med pinde og du vil få den helt rigtige sushioplevelse hjemme i dine vante rammer. 

Få hjælp til at komme i gang

Hjemmelavet sushi er både nemt, lækkert og hyggeligt. Når du først har lært teknikken, vil dine gæster være dybt imponerede over dine evner. Selvom du i starten ikke laver de mest perfekte ruller, når det kommer til deres udseende, skal smagen nok være helt i top alligevel. Her er det vigtigt at huske, at øvelse gør mester.

Hvis du alligevel synes, at det hele virker lidt uoverskueligt og kompliceret, kan du med fordel deltage i et sushikursus København, hvor du kan få tips og tricks fra de bedste i branchen.

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *