Hvilke blækpatroner skal jeg vælge?

Er du ikke en haj til det med computere, printer eller i det hele taget kendskab til patroner til din printer, så læs med her. Det er nemlig vigtigt at være klar over, at blækkets sammenblanding skal kunne matche din printer, for ellers risikerer du forkerte farvenuancer ved udprint.

Gå efter en kompatibel patron ved farveprint

Har du brug for at printe sider ud i farve, skal du gå efter en kompatibel patron, da farveprint er vanskeligt at producere og blækket skal dermed være helt korrekt blandet, før du kan være sikker på et godt farveresultat.
Vil du opnå det bedste af det bedste, er originale blækpatroner at anbefale. Prisen afhænger også af kvaliteten, så du skal gøre op med dig selv, i hvor høj grad du printer i farve, og i hvor god kvalitet du ønsker og forventer.

Spar penge og køb separate farvepatroner

Du kan i dag finde printere, der har separate farvepatroner, hvilket gør det fordelagtigt for dig, da du herved kan nøjes med at skulle udskifte den enkelte farvepatron, når farven er løbet op.
Køb Brother lasertoner billigt her.

Forskellen på lasertoner og blækpatroner

Blæk: Med blækpatroner bliver tekst og billeder printet ud på papir ved hjælp af dyser. Disse dyser varierer i forhold til, hvilken printer der anvendes. En fotoprinter producerer dråber på omkring 2-4 picoliter, hvorimod en almindelig printer laver dråber på omkring 15 picoliter.
Blækpatroner er derfor anvendelige i forbindelse med erhverv til kopimaskiner til tekstprint.
Ulempen ved blækpatroner er, at man ikke kan forvente hurtig udskrift til forskel for en lasertoner (se nedenfor), og derudover skal man være klar over, at blækpatroner skal udskiftes oftere end lasertoner, da de ikke holder nær så længe.

Laser: Til forskel for blækpatroner, der er en flydende masse, er lasertoner blæk i pulver format, der har en høj effekt på farvning. Farven kommer ned på papir ved hjælp af en elektrisk ladning og en varmeudvikling, som laseren producerer. Man opnår dermed et hurtigere udprint end med blækpatroner, og som nævnt ovenfor holder toner længere tid grundet den større kapacitet.

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *